15 maart 2010

My home is your head

Het plezier is weer voorbij. Morgen begint de week. Mensen gaan weer opstaan, hun wagens instappen, naar hun werk gaan en alles gaat weer draaien.
Eigenlijk is het toch allemaal zo belachelijk he. De antropoloog Marshall Sahlins berekende in de zestiger jaren dat volksstammen zoals die van het regenwoud in Brazilië, jagers en voedselzoekers dus, gemiddeld 4 u per dag spenderen aan eten. De rest van de dag wordt ingevuld door slapen, artistieke bezigheden, sociaal leven, vrijen, zonnen, spelen, leren, noem maar op. Waar de fuck zijn wij mee bezig. We begeven ons voor 8 uur naar een job waarmee we een rijke baas nog rijker maken, om geld te verdienen om zogezegd "te kunnen doen wat we willen in onze vrije tijd". Een potsierlijke illusie, ja.
Ik wil mijn haar wit kleuren. Echt wit-wit. 'k Zou het eens moeten Photoshoppen en zien of het past. Hee, Xena the Warrior Princess speelt mee in Battlestar Galactica!
Attention-span: 0.5 nanoseconds.
Zoals gewoonlijk, wanneer ik terugkijk naar het weekend, word ik weemoedig omdat ik van mijn vrienden hou en weer naar mijn kot moet. Waar zijn die jaren op de middelbare school, toen ik ze dagelijks kon zien. Het ging zelfs grotendeels om de gedachte dat ze binnen fietsbereik waren. Ik ben verzot op mijn vriendengroep van de universiteit maar die hebben me niet zien opgroeien zoals mijn vrienden thuis. Bleh.
En wat mis ik godverdomme mijn beste vriend.
Misschien is het nochtans niet slecht voor me om uit mijn niche te kruipen en de vriendschap met anderen uit te diepen. Een slechte eigenschap van me is dat ik me veilig voel eens ik aan iemand veel heb kunnen toevertrouwen, en dan diezelfde drempel weer opbouw naar anderen toe. Dus eigenlijk gooi ik al mijn eieren in een welbekend mandje. Maar als het mandje dan zin heeft om in San José de rijke Europeaan te gaan uithangen, moet ik mijn eitjes natuurlijk ergens anders kwijt. Een waardevolle oefening.

The Simple Life is schitterend.

01:05 Gepost door La petite Clémence | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.