01 juni 2010

But the war won't stop for the love of god

Holy crap. Het beest heeft een naam, volgens het Studenten Advies Centrum. Ik dacht aan faalangst en zo, maar blijkbaar vinden zij "burn-out" gepaster.
Maar zeg, ik speel niet mee hé. Ik wil geen therapie en zo, dat zal nu echt niks uitmaken. Alles wat ik nodig heb om dit recht te trekken, heb ik in handen. Zelfdiscipline is niet iets wat je moet kweken, het is iets dat je moet gebruiken. Ik heb er massa's van, maar ik gebruik het te weinig. Volgens mij ben ik lui, maar op andere vlakken schijn ik toch heel hard door te zetten. Of is ook dat mij aangepraat? Pfrt hoe weet je dat nu weer zeker.
Is er een te grote kloof tussen mijn vriendenleven en mijn studentenleven? Misschien ben ik een te wild feestbeest en heb ik teveel recuperatie nodig van m'n weekends. Maar als ik mijn vrienden niet zie, word ik een triest, levenloos omhulsel. Doseren, Clémence, doseren. JAMAAJAAA. Ik begin het hoe dan ook onder de knie te krijgen ze achter te laten, denk ik. Te zeggen "oké jongens, ik ga naar huis", en niet te denken "fuck, ik wil nog niet naar huis zolang het feest duurt". Het is een heel proces te denken aan je eigen plannen en je eigen leven, vóór 'HET FEEST'.
De moeilijke periodes die ik heb doorworsteld moet ik niet zien als een rem maar als mijn kracht. Een draak is niet alleen gevaarlijk, hij is ook slim en sterk en shit. Die kant moet ik ook eens gaan bekijken, en erin geloven. Ik zit hier maar wat te lallen dat m'n ouders niet in me geloven, maar ikzelf ben niet veel sympathieker. En hoe minder ik in mezelf geloof, hoe minder ik zal verwezenlijken en hoe minder anderen in me zullen geloven. Ahhh, de cirkels, wie houdt er niet van.
Bon.
Here goes nothing. *hap naar adem*

23:17 Gepost door La petite Clémence | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Volgens mij ben je pas een doorzetter als het echt nodig is waarmee ik bedoel dat je de lastige dingen het liefst zo lang mogelijk links laat liggen om er dan uit hoogdringendheid aan te beginnen want je wilt immers dat alles toch in orde is. Je kan die manier van werken waarschijnlijk wel aan, alhoewel je het jezelf makkelijker zou maken moest je wat sneller iets ondernemen ivm met de moeilijkere zaken waardoor een burn-out ook van je verwijderd zou blijven. Misschien toch nog een beetje zelfdiscipline kweken :-)? Allé, 't is maar een vermoeden van mijn kant hé!

Gepost door: een man | 07 juni 2010

Haha jaa stiekem moet ik dat wel bijschaven hee. Maar dat mogen we niet zeggen want dat staat niet sierlijk op een blog "hallo, ik ben lui".

Gepost door: Clémence | 12 juni 2010

De commentaren zijn gesloten.