23 februari 2011

To be near you, to be free

Wat een uitputtende dag. Wat een slechte periode. Of misschien denk ik dat nu, omdat ik in een negatieve denkspiraal zit. Want dinsdag dacht ik nog "ha, eigenlijk is het toch wel tof, de laatste tijd". Maar mijn emotionele geheugen is alzheimerpatiënt vergeleken met een goudvisje.
Vandaag weegt alles zwaar.
Ik krijg hem niet geannuleerd. Normaal ben ik er altijd wel ongeveer toe in staat om een afwijzing te verteren en vooruit te kijken, maar nu ben ik niet zo goed bezig. Misschien doe ik dat zelf wel. Het komt in horten en stoten, soms is hij ver weg en soms boort hij zich weer een weg tussen mijn neuronen. Klang, gevangen. Echt gevangen en claustrofobisch in mijn eigen hoofd ben ik dan. Ik kan geen kant meer uit en dan ben ik angstig en gespannen, maar dan is er niemand om mij te troosten. Er bestaat geen troost als je iemand mist. Je moet het overleven tot het beter wordt, en dat doet het altijd.
Mijn vriendinnen en ik zaten vandaag even op café, en ze waren allemaal zo blij en energiek, en ik had moeite om te slikken maar ik lachte. En eigenlijk had ik bijna voortdurend tranen in mijn ogen maar ik kon niks zeggen. Wat had ik moeten zeggen? Hallo ik ben al een half jaar verliefd op dezelfde zak die op mij neerkijkt alsof ik een geitenkeutel was. Het maakt hem niks uit of ik hem begroet of niet, en mijn dag is helemaal kapot als hij niet naar me zwaait.
Waarom zie ik zelf hoe belachelijk dat is, maar kan ik het in de praktijk niet tegenhouden?
Daarstraks ben ik gaan lopen met mijn hond, en hij had op het einde moeite om mee te lopen en hij is 11 jaar en ik raak overstuur als ik nog maar denk aan zijn afwezigheid. Mijn grootvader is aan het heengaan, stilletjes, en hij heeft kanker en de familie heeft beslist om niks tegen hem te zeggen en het zo te laten. Alsof hij geen volwassen man is met het recht om te weten wat zijn gezondheidstoestand is. En niemand staat aan mijn kant. "Het is toch beter zo, we kunnen toch niks meer doen, waarom hem nodeloos bezorgd maken". Ze praten over hem alsof hij een dementerende, seniele psychiatrische patiënt is, terwijl hij een langzame, respectabele en heldere man is.
Een slag van de hamer, vandaag, echt.
Ik voel me afschuwelijk. Vanbinnen en vanbuiten. Ik wil in een hol kruipen en nooit meer in iemands blikveld komen te staan, nooit meer hoeven voelen hoe iemand mij onderschat of pijn doet, nooit meer moeten beseffen hoe zwak ik sta tegen de oppervlakkigheid van de wereld om me heen. Ik wil nooit nog hoeven inzien hoe niemand, op de hele wereld, mij kent en toch nog van me houdt.
Ik lijk steeds meer op mijn vader. Van hem erfde ik die walgelijke borderline en ik word even gemeen, teruggetrokken en ongehecht als hij. Ben ik eigenlijk wel aan mensen gehecht. Wat is hechten. Zorg ik niet gewoon dat ze me leuk vinden zodat ik alsof kan doen dat ik niet alleen ben? Daarjuist nog snauwde ik een van mijn vriendinnen af omdat ze een vraag stelde die ik te voordehandliggend vond. De wonde dat dat bij haar slaat, is een papercut vergeleken met de stekende wee die door zoiets mijn ziel doorklieft. Ik schaam me zo hard om wie ik ben, waarom moet dat zo. Ik ben maar een klein meisje, waarom moet ik zo'n tonnen te dragen krijgen. Waarom moet er zo'n oncontroleerbaar dier in mij geperst zitten dat er langs gaten en kieren uitbarst.

Nee, vandaag is geen goeie dag.

23:06 Gepost door La petite Clémence | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07 februari 2011

I can't stand the rain

"The Tiger

Magnetic, passionate and grand! When the Tiger does anything, it’s noticed! Indecisiveness and stubbornness can mar the sparkle of the Tiger personality. On the one hand generous, on the other hand a little mean, it’s sometimes hard to know where one stands with the Tiger. Flexible, honest and truly entertaining, one has a friend for life with a Tiger.

Forecast for 2011 Most Tigers will be feeling quite pleased and energized at the end of their own year in 2010. The Year of the Rabbit will be another positive year for them. Romantic matters are particularly to the forefront, with many born under this sign deciding to get married or to take the relationship to the next level. Single Tigers will have many chances to meet a partner with June to September particularly well aspected. If they have faced recent personal trials and tribulations, 2011 will prove to be a much brighter year. Financially, the Tiger will most likely see an increase in income, either due to a pay rise or an unexpected windfall. With careful planning and budgeting, they can enjoy this monetary increase whilst easing financial burdens. Hobbies and outdoor pursuits will also interest the Tiger this year and will provide relaxation and a social setting, both of which will suit him just fine. Travel and spending holidays with friends will be a focus during late spring and also August and September. If there is a dream location he’s always wanted to visit, this is the perfect year to do so! A house purchase or change of home could very well feature on the cards also. This will be an exciting rather than overly stressful development and Tigers should thrive in their new environment.

Interesting Tiger Facts:
Zodiac Stone: Sapphire
Special Flower: Violet
Best Hours: 3-5 am
Season: Winter
Horoscope Colors: Green, Blue, Yellow"

Klinkt leuk.

01:35 Gepost door La petite Clémence | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |